Loppukesän tunnelmia

Helteinen kesä takana ja monenlaista tapahtumaa oli ohjelmassa. Kesäkuussa Puoluekokouksessa Turussa oli mukavaa tavata tuttuja ja kuulla ajankohtaiset kuulumiset mm. sote-asioista. Henkilövalinnoissa koettiin jännitystä kun Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Aura Salla pienimmällä mahdollisella 1/5 äänen erolla. Tunnelma oli hyvä ja galluptulosten kakkossijalta on hyvä lähteä kohti ensi vuoden vaalisumaa.

Lomalla Suomi-Areenassa politiikkaa vähän rennommalla otteella, sielläkin helteinen ja rento tunnelma ja paljon tuttuja. Ennätin Porissa myös tehdä veneretken Säpin saareen, jossa oli upeita rantakallioita ja puhdas, viileä merivesi viilensi uimaria luontopolulla samoilun päätteeksi. Helle jatkui Savonlinnassa, jossa ohjelmassa oli tänä kesänä Tsaikovskin Patarouva. Muutaman päivän pyrähdys 100 vuottaan juhlivassa Virossa sisälsi pienen ruokakurssin sekä vierailut Kumussa ja Lennujaamin hienossa merimuseossa sekä vaeltelua Kalamajan ja Telliskiven kaduilla.

Politiikan syksy alkaa  pikkuhiljaa käynnistyä. Kokoomuksen valtuustoryhmä piti perinteisen kesäkokouksensa elokuun alussa ja kävimme läpi ajankohtaisia asioita. Maapoliittinen ohjelma, rakennusjärjestys, joukkoliikenneasiat, talousarvio, perusopetus ja varhaiskasvatus olivat asialistalla, joiden tilannetta päivitettiin sekä käytiin läpi kunnan uutta organisaatiota.

HUS valtuustossa teimme ison päätöksen kun valitsimme vuodenvaihteessa eläkkeelle jäävän Aki Lindenin seuraajaksi professori Juha Tuomisen. Hän tuo HUSiin yksityissektorin oppeja, asiakaslähtöisyyttä ja mittaamista. Uskon, että saamme hyvän johtajan luotsaamaan Suomen suurinta ja hienointa terveydenhuollon yksikköä.

Comments are closed.