Minun tarinani

Synnyin kolmilapsisen perheen esikoisena Anttolassa kesäkuussa 1959. Ennen Vihtiin muuttoa perheemme  asui Kiteellä ja Mikkelissä.  Kesästä 1971 lähtien olen ollut  vihtiläinen lukuunottamatta opiskeluaikaa 80-luvulla,  jolloin asuin muutaman vuoden Helsingissä. Sukujuureni ovat puoliksi Savosta Mäntyharjusta ja puoliksi Heinjoen  Kääntymältä luovutetun Karjalan alueelta, josta isäni perheineen joutui  lähtemään kahdesti evakkoon.

Kouluaikana olin mukana kouluneuvostossa, jonka paikoista kilvoiteltiin “Ole porvari” -nappi rinnassa. Nuorena harrastin musiikkia,  kävin mm. ahkerasti pianotunneilla. Toisenlaista tyyliä edusti  Hurriganes. Olin jopa niin innokas fani, että pyöritin Hurriganes-fan clubia kahden muun Tiinan kanssa. Jo tuolloin opin monia asioita yrittämisestä. Taskurahoja tienasin lisäksi iltaisin ja viikonloppuisin sekä lomilla toimimalla leiriohjaajana, nuorisokerhon valvojana ja siivoojana, puutarhatöissä Vihdin hautausmailla sekä laitosapulaisena terveyskeskuksen vuodeosastolla.

Valmistuin hammaslääketieteen lisensiaatiksi Helsingin Yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta helmikuussa 1984. Siitä lähtien olen toiminut itsenäisenä ammatinharjoittajana Nummelassa.  Kesällä 2012 myin vastaanottotoiminnan pyörittämisen Oral-yhtiölle ja jatkan edelleen ammatinharjoittajana nyt isomman organisaation huolehtiessa vastaanottotoiminnan ylläpidosta ja kehittämisestä leveämmillä hartioilla.

Olen kahden jo aikuisen pojan äiti ja ihanan pojantyttären isoäiti. Vapaa-ajasta suuren osan vie luottamustehtävissä toimiminen. Olen mukana hyväntekeväisyystyössä Lions-toiminnan kautta. Omaksi  ilokseni olen herätellyt nuoruuden soittoharrastusta ja käyn myös aktiivisesti konserteissa ja muissa kulttuuritapahtumissa.  Liikuntaa harrastan pääosin hyötynäkökulmasta kävelemällä tai pyöräilemällä työmatkat, leikkaamalla nurmikon kelaleikkurilla ja luomalla lumet kolaamalla.

Olen aina ollut aktiivinen yhdistysihminen ja mukana erilaisessa järjestötoiminnassa mm. vanhempainyhdistyksissä, Lions-toiminnassa ja oman ammattikunnan erilaisissa luottamustehtävissä sekä viime vuosina myös karjalaisen kulttuurin vaalimisessa. Vuonna 2004 lähdin kunnallisvaaliehdokkaaksi ja iloisena yllätyksenä sainkin paljon ääniä ja tulin valituksi Vihdin kunnanvaltuustoon. Yrittäjänä ja keskustaoikeistolaisesti ajattelevana Kokoomuksen arvomaailma oli helppo valinta. Kuntavaalit 2008 toivat hyvän tuloksen toistamiseen niin Kokoomukselle kuin itsellenikin ja uudistin paikkani Vihdin kunnanvaltuuston jäsenenä. Sähköisen äänestyksen virheiden ja puutteiden vuoksi pidetyissä uusintavaaleissa 2009 säilytin paikkani ja Kokoomus suurimman valtuustoryhmän asemansa. Lokakuun 2012 vaaleissa “Hattutemppu” eli kolmannen kerran peräkkäin Vihdin ääniharavana yllätti iloisesti.

Keväälle 2017 siirretyissä kuntavaaleissa sain jälleen vahvan tuen äänestäjiltä ja työ valtuustossa jatkuu neljännen kauden. 

Lyhyesti

 • Synt. 3.6.1959 Anttola
 • Asuinpaikka Wanha-Nummela
 • Pojat Simo 1988 ja Atte 1991
 • Hammaslääketieteen lisensiaatti 1984 Helsingin Yliopistosta
 • Yksityishammaslääkärinä  Nummelassa 1985-
 • Kunnanvaltuutettu 2005-
 • Valtuuston puheenjohtaja 2009-2010, 2013-2014
 • Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja 2005-2008, 2011-2012, 2015-2017
 • HUS valtuutettu 2008-
 • Nummelan Kokoomus vpj 2006-2014, pj 2015-2018
 • Kansallinen Kokoomus r.p. Puoluevaltuuston jäsen 2012-2014
Lisätietoa: Curriculum vitae