Minun tarinani

Synnyin kolmilapsisen perheen esikoisena Anttolassa kesäkuussa 1959. Ennen Vihtiin muuttoa perheemme asui Kiteellä ja Mikkelissä. Kesästä 1971 lähtien olen ollut vihtiläinen lukuunottamatta opiskeluaikaa 80-luvulla, jolloin asuin muutaman vuoden Helsingissä. Sukujuureni ovat puoliksi Savosta Mäntyharjusta ja puoliksi Heinjoen Kääntymältä luovutetun Karjalan alueelta, josta isäni perheineen joutui lähtemään kahdesti evakkoon.

Kouluaikana olin mukana kouluneuvostossa, jonka paikoista kilvoiteltiin ”Ole porvari” -nappi rinnassa. Nuorena harrastin musiikkia,  kävin mm. ahkerasti pianotunneilla. Toisenlaista tyyliä edusti  Hurriganes. Olin jopa niin innokas fani, että pyöritin Hurriganes-fan clubia kahden muun Tiinan kanssa. Jo tuolloin opin monia asioita yrittämisestä. Taskurahoja tienasin lisäksi iltaisin ja viikonloppuisin sekä lomilla toimimalla leiriohjaajana, nuorisokerhon valvojana ja siivoojana, puutarhatöissä Vihdin hautausmailla sekä laitosapulaisena terveyskeskuksen vuodeosastolla.

Valmistuin hammaslääketieteen lisensiaatiksi Helsingin Yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta helmikuussa 1984. Siitä lähtien olen toiminut itsenäisenä ammatinharjoittajana Nummelassa.  Kesällä 2012 myin vastaanottotoiminnan pyörittämisen Oral-yhtiölle ja jatkan edelleen ammatinharjoittajana nyt isomman organisaation huolehtiessa vastaanottotoiminnan ylläpidosta ja kehittämisestä leveämmillä hartioilla. 

Vapaa-ajalla vietän mahdollisuuksien mukaan aikaa poikieni perheiden kanssa, olenhan neljän ihanan lapsenlapsen isoäiti. Suuren osan ajastani vie luottamustehtävissä toimiminen. Olen aina ollut aktiivinen yhdistysihminen ja mukana erilaisessa järjestötoiminnassa mm. aikanaan vanhempainyhdistyksissä ja oman ammattikunnan erilaisissa luottamustehtävissä.

Hyväntekeväisyystyötä olen tehnyt Lions-toiminnan kautta jo neljännesvuosisadan ajan. Viime vuosina olen saanut luottamustehtäviä myös karjalaisen kulttuurin vaalimisessa Vihdissä ja lähialueilla karjalaisten sukujuurieni innostamana.

Omaksi ilokseni soittelen pianoa ja käyn myös aktiivisesti konserteissa ja muissa kulttuuritapahtumissa. Liikuntaa harrastan pääosin hyötynäkökulmasta kävelemällä tai pyöräilemällä työmatkat sekä piha- ja puutarhatöitä tekemällä.

Vuonna 2004 lähdin kunnallisvaaliehdokkaaksi ja iloisena yllätyksenä sainkin paljon ääniä ja tulin valituksi Vihdin kunnanvaltuustoon. Yrittäjänä ja keskustaoikeistolaisesti ajattelevana Kokoomuksen arvomaailma oli helppo valinta. Kuntavaalit 2008 toivat hyvän tuloksen toistamiseen niin Kokoomukselle kuin itsellenikin ja uudistin paikkani Vihdin kunnanvaltuuston jäsenenä. Sähköisen äänestyksen virheiden ja puutteiden vuoksi pidetyissä uusintavaaleissa 2009 säilytin paikkani ja Kokoomus suurimman valtuustoryhmän asemansa. Lokakuun 2012 vaaleissa “Hattutemppu” eli kolmannen kerran peräkkäin Vihdin ääniharavana yllätti iloisesti. Lakimuutoksen vuoksi lokakuulta 2016 huhtikuulle 2017 siirretyissä kuntavaaleissa sain jälleen vahvan tuen äänestäjiltä ja työ valtuustossa sai jatkoa neljännelle kaudelle. Kuntavaaleissa 2021 tulin edelleen valituksi Vihdin kunnanvaltuustoon hyvällä äänimäärällä, nyt jo viidennelle kaudelle.

Historiallisissa kaikkien aikojen ensimmäisissä aluevaaleissa Vihti sai läpi kuusi aluevaltuutettua Länsi-Uudenmaan Hyvinvointialueen 79 jäseniseen aluevaltuustoon. Meitä kokoomuslaisia valittiin kolme ja Keskusta, SDP ja Perussuomalaiset kukin saivat yhden edustajan.