Menestyksellistä Uutta Vuotta 2018!

Työntäyteinen vuosi 2017 sisälsi monenmoista. Oralissa siirryttiin pidempiin aukioloaikoihin ja uudet avatut perjantain iltavastaanotot sekä lauantaivastaanotot ovat saaneet hyvän suosion, tilausta pitkille aukioloajoille on selvästi ollut.  Sote-uudistuksen vaiheita on seurattu ja edelleen odotellaan mitä lopulta tulee tapahtumaan, vuoden 2018 aikanahan jo siirtymäajan hallinto aloittaa toimintansa ja maakuntavaalit ovat lokakuussa. Suun terveydenhuolto tulee uudistukseen piiriin vasta vuoden 2022 alusta. Huoli alalla on, että ihmiset jättävät hampaat hoidattamatta uudistusta odotellessa, niin ei missään tapauksessa pidä tehdä vaan panostaa säännölliseen hoitoon.

Kevään 2017 kuntavaalit, uudet luottamustehtävät, Vihdin kunnan brändityön valmistuminen ja kärkihankkeiden valmistelu pitivät vauhtia yllä politiikan saralla  pitkin vuotta. Alla puheeni marraskuun valtuuston kokouksessa jossa hyväksyttiin esittämäni vakituisen asunnon kiinteistöveron pieni lasku. Kunnan talous on paremmalla mallilla, elinkustannukset nousee ja Vihti on kova verottaja eli oikeaan suuntaan tuo päätös viitoittaa tietä kohti keveämpää verorasitusta ja  kunnan parempaa vetovoimaa.

Vuoden 2018 alkua sähäköittää presidentinvaalit, Vihdissäkin SN2 kampanja on aloitettu jo ennen joulua ja Cafe Niinistö osoitteessa Asemantie 1 Nummela on auki vaalipäivään 28.1.2018 asti keskiviikkoisin klo 16-19 ja lauantaisin klo 10-14. Tarjolla on kunnon kahvi Sauludoa ja myynnissä kampanjatuotteita mm. mukeja, pipoja ja heijastimia. Tervetuloa saamaan hoitoa keskusteluhampaan kolotukseen!

 

Vihdin kunnanvaltuusto 11.11.2017

Listan asia no. 4

 

Kiinteistöveroprosentin määrääminen

 

Vihti on Uudenmaan kireimpiä verottajia, se on todettu moneen kertaan. Vaikeiden vuosien ja päätösten jälkeen kunnan talous on saatu paremmalle uralle jota yleinen talouskasvu ja työttömyyden väheneminen edelleen vauhdittavat. Kokoomus on pitkäjänteisesti tehnyt työtä sen eteen  että kuntalaisten verorasitus ei kävisi kohtuuttomaksi. Tuloveroprosentin alentamiseen ei tällä hetkellä vielä ole edellytyksiä mutta pieni vakituisen asunnon kiinteistöveron alennus on ele oikeaan suuntaan. Asumisen ja elämisen kustannukset monin tavoin kallistuvat jatkuvasti mm. asuntolainojen korkovähennysten ja muutamien muiden verovähennysten pienentyessä, sähkölaskut suurenevat jne. ja siksi pienikin kevennys asumiskuluihin helpottaa kotitalouksien tilannetta.

Kunnan talousarvioon tästä aiheutuva vaje on reilut 300.000 euroa. Uskomme kuitenkin, että vuoden mittaan tuo summa saadaan budjetin sisältä nipistetyksi  ja myös verotulojen kasvu saattaa olla ennakoitua suurempaa, eri talousennusteet lupaavat ensi vuodesta reilun kasvun vuotta. Vireillä on myös kiinteistörekisterin päivitys  ja sitä kautta  muodostunee suurempi verosumma kerättäväksi.

Kilpailukykyinen kiinteistöveroprosentti toivottavasti houkuttelee myös tontinostajat taas liikkeelle. Tavoite on saada enemmän tontinmyyntituloja ja uusia veronmaksajia.

 

Kokoomuksen valtuustoryhmä yksimielisesti kannattaa kunnanhallituksen esitystä.

 

Comments are closed.