Syksyistä toimintaa

Omalla kohdallani viides kausi Vihdin kunnanvaltuustossa on alkanut mukavasti. Sain toivomani luottamustehtävän Hyvinvointilautakunnan puheenjohtajana. Lisäksi olen Tuija Sundbergin varajäsen kunnanhallituksessa.

Hyvinvointilautakunta on uusi toimielin kunnassa. Se vastaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä, nuorisopalveluista, kulttuuri- ja kansalaistoiminnan palveluista, kirjasto- ja tietopalveluista, museopalveluista, Hiiden Opiston palveluista, Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston palveluista ja taiteen perusopetuksesta. Siis laaja kirjo tehtäviä, jotka koskettavat ja ovat tärkeitä isolle osalle kaikenikäisiä kuntalaisia. Uusi tehtäväalue, hyvinvoinnin edistäminen, muotoutuu ajan kanssa ja korostuu entisestään kunnan tärkeänä toimintana kun uudet hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuoden 2023 alusta. Miten rajapinnassa toimitaan ja miten työtä tehdään kunnassa ja miten se resurssoidaan. Näitä asioita tullaan käsittelemään lautakunnan työssä.

Valtuustossa hyväksyimme Hyvinvointikertomuksen ja -suunnitelman vuosille 2021-2024 kokouksessa 27.9.2021. Puheenvuorossani korostin HYTE-( hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen) työn merkitystä siten että se on huomioitava kaikessa kunnan toiminnassa. Jatkossa työhön on myös ohjattava resursseja, jos halutaan tuloksia. Nyt em. kertomus on laadittu niukoilla resursseilla ja mm. järjestöjen ja kolmannen sektorin kanssa tehtävän yhteistyön osuus on jäänyt liian vähäiseksi. Eli työtä riittää mutta lautakunnan jäsenet ovat aktiivisia ja hyvin motivoituneita ja lautakunnan kokoonapano on kattava ja monipuolinen kaikin tavoin. Eli hyvää tekemisen meininkiä luvassa.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuustojen vaali on 23.1.2022. Olen ilmoittautunut ehdolle. Uskon, että pitkästä politiikan kokemuksesta ja sote-alan ammattilaisuudesta on hyötyä uudessa toimielimessä. Kokoomus tulee olemaan vahvasti edustettuna uudessa valtuustossa.

Comments are closed.