VAALIKEVÄT 2021​

Pohdin pitkään ja vakavasti, lähteäkö vielä ehdolle neljän valtuustokauden ja kuudentoista vuoden jälkeen. Minusta on viimeisten kolmen vuoden aikana tullut isoäiti kolmelle ihanalle pienokaiselle ja haluan löytää aikaa heille ja heidän perheilleen. On ollut ajanjaksoja, jolloin olen tuntenut turhautumista kuntapolitiikan junnaamiseen ja samojen asioiden ympärillä vatvomiseen. Vastapainoksi on toki ollut paljon uutta ja innostavaa, myönteistä kehitystä kunnassamme.

Tuleva valtuustokausi tulee olemaan mielenkiintoinen, jos sote-uudistus vie kuntien tehtävistä ja rahoista leijonanosan. Myös Vihdin kunnan luottamuselinorganisaatiota ollaan järjestämässä uudella tavalla tavoitteena elinvoiman vahvistaminen.

Nämä kaikki seikat yhdessä sen kanssa, että olen voinut hieman vähentää vastaanottoaikoja hammaslääkärin työssäni, vaikuttivat harkintaani ja päätökseeni vielä kerran lähteä hakemaan valtakirjaa äänestäjiltä kuntavaaleissa 13.6.2021.

Olen erittäin ilahtunut huomatessani, että iso joukko uusia, innokkaita, osaavia ja ajattelevia henkilöitä niin Kokoomuksen kuin muidenkin puolueiden listoilla on hakeutumassa mukaan yhteisten asioiden hoitoon. Tuoreita ajatuksia ja monipuolisia näkemyksiä kaivataan, jotta Vihdin ja vihtiläisten asiat jatkossakin tulevat hoidetuksi parhaalla mahdollisella tavalla.

Samalla on myös tärkeää, että kunnanvaltuustossa on uusien, ensimmäistä kertaa valittujen valtuutettujen lisäksi kokeneempia konkareita. Vaikuttaminen on tehokkaampaa, kun valtuustoryhmässä on tietoa siitä, miten lähimpänä pintaa olevat karikot voi välttää. Päätöksentekohan ei vaalien jälkeen ala nollasta vaan monilla keskeneräisillä asioilla voi olla vuosien historia takana. Siksi on tarpeellista, että joku muistaa miten asiat ovat edenneet. Kokemusta siis on ja intoa vielä riittää – siksi olen ehdolla viidennelle kaudelle.

Comments are closed.