Vauhdikas ja työntäyteinen syksy

Sisäänajo uuteen Länsi-Uudenmaan Hyvinvointialueen valtuutetun tehtävään on vienyt aikaa ja energiaa niin, että näiden nettisivujenkin päivitys on jäänyt tekemättä pitkäksi aikaa. Meitä valtuutettuja, 79 yhteensä, on koulutettu, pidetty seminaareja ja kokoustettu jo pian puolisen tusinaa kertaa kiertäen myös alueen eri kunnissa. Lisäksi on Kokoomuksen aluevaltuustoryhmän omat seminaarit ja kokoukset. Organisaatio alkaa olla valmis, strategia päätöksenteossa ja talousarvion valmistelu hyvässä vauhdissa. Mielenkiintoista vaikkakaan ei helppoa. Euroja puuttuu vähän joka paikasta ja valintoja täytyy tehdä. Hienoa on, että saamme olla luomassa uutta. Ensisijaista on kuitenkin saada siirtymä uuteen hyvinvointialueeseen läpiviedyksi jouhevasti, jotta 1.1.2023 alkaen 9000 kunnista siirtyvää työntekijää saavat palkkansa ja muukin organisoituminen tehty siten, että kuntalaisiin ja asiakkaisiin päin ongelmia ei ilmene.

Länsi-Uudenmaan Hyvinvointialueella on kattavat nettisivut www.luvn.fi. Muun sisällön lisäksi sitä kautta voi seurata suorana striimattavia aluevaltuuston kokouksia.

Vihdissäkin on talousarvioprosessi meneillään. Budjetti on aiempaa selvästi pienempi, koska sote-asiat eivät enää ensi vuonna ole kunnan toimialaa. Johtamani Hyvinvointilautakunta pitää tärkeänä, että kuntaan perustetaan vuoden alusta kokopäivätoiminen hyvinvointikoordinaattorin tehtävä. Terveyden- ja hyvinvoinnin edistäminen on kunnan lakisääteistä tehtävää edelleenkin ja ilman resurssia mm. Unicefin Lapsiystävällinen kunta- statusta kohti pyrkiminen ei onnistu.

Comments are closed.