Vuoden vaihtuessa

Vuosi 2020 on ollut erilainen meille kaikille. Työssäni ei kertaakaan niiden 36 vuoden aikana, jonka olen ollut ammatinharjoittajana, ole koskaan aiemmin ollut tilannetta että 95% ajanvarauksista peruuntuu yhdessä päivässä kuten tapahtui maaliskuun puolivälissä kun koronarajoitukset tulivat voimaan. Tilanne tasaantui loppukeväästä ja syksyllä onkin ollut töitä paljon. On opittu toimimaan uudessa tilanteessa ja purettu keväältä siirtynyttä hoitoruuhkaa. Suun terveydenhuoltoon on turvallista tulla kaikissa olosuhteissa, varotoimista huolehditaan.

Kuntapolitiikassa vuosi on ollut monivaiheinen. Keväällä opeteltiin kokoustamaan etänä ja uskon, että se jää ainakin osittain käytännöksi myös jatkossa, mielestäni se on sujunut pääosin oikein hyvin.

Talousarvion 2021 valmistelu oli monien pitkien kokousten ja neuvotteluiden tulos. Olen tyytyväinen, että veroprosentteja ei nostettu ja että mm. Etelä-Nummelan koulukeskuksen suunittelu etenee. Eteenpäin nytkähti monien vaiheiden jälkeen mm. Tunnin junan hankeyhtiö ja Tervalammelle suunniteltu Nuuksion läntisen portin saaminen maanomistusolojen järjestymisellä vaihtokaupalla. Kaavoitusohjelmassa on uusia kipeästi kaivattuja elinkeinoalueiden kaavoja priorisoitu mm. Hiidenlaakson alueelle ja uusia asukkaita pyritään houkuttelemaan monipuolisella tonttitarjonnalla. Kunnan talous on heilahdellut pitkin vuotta miljoonien miinuksesta plussalle. On saatu koronatukea ja harkinnanvaraista valtionapua ja toisaalta mm. Karviaisessa on oman toiminnan kulukuri pitänyt hyvin.

Näistä asetelmista siis lähtee vuosi 2021. Kevättä tulee vauhdittamaan 18.4.2021 pidettävät kuntavaalit. Miten korona-aikana kampanjointi saadaan viedyksi läpi, siinä tarvitaan uutta ajattelua ja uusia keinoja. Kokoomuksessa suunnitelmia on jo valmiina ja kampanjointi aloitettu mm. marraskuussa joka kotiin jaetun Sinituuli-lehden muodossa. Ehdokkaita listalle mahtuu vielä, toivottavasti uusia innokkaita vaikuttajia saadaan joukkoon mukaan jo ilmoittautuneiden lisäksi. Oma ratkaisuni ehdolle lähdöstä on vielä harkinnassa.

Comments are closed.