Kevyttä klassista kesään?

Sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtyessä suurempien yksiköiden järjestettäväksi 2019, jää tulevaisuuden kuntien tehtävien painopisteiksi opetus- ja kulttuuripalvelut sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Toki jo tälläkin hetkellä näistä huolehditaan, kunnat yhdessä eri toimijoiden kanssa. Omaa kotikuntaani tarkastellen liikuntamahdollisuuksia on todella kattava tarjonta aina autourheilusta luontopolkuihin. Vihdistä on myös ponnistanut monia lajiensa kansallisen ja kansainvälisen tason huippuja eli uusia tähtiä tälle urheiluhullulle kansalle, joka siirtää television uutislähetyksetkin paikaltaan jääkiekon vuoksi.

Ruumiin lisäksi sieluakin pitää ravita ja kulttuuri eri muodoissaan on erinomainen akkulaturi. Länsiuusmaalaisena on hieno todeta, että kulttuuritarjontaa alueella on runsaasti. Suuri joukko niin julkisia toimijoita kuin myös yrityksiä, yhdistyksiä, seuroja ja yksityishenkilöitä järjestää tilaisuuksia meille muille. Vihdin ”must”- kulttuuritapahtumia ovat juhlavuosiaan viettävät kesätapahtumat: Wuosisatamarkkinat elokuulla kirkonkylässä järjestetään jo 10. kerran ja 45 vuotta kesäteatteria Vihdissä- juhlavuoden näytelmänä on komediaa. Lukuisat näyttelyt ja museot ovat auki kesän kävijöille. Musiikkia on tarjolla monipuolisesti, eri kuulijaryhmille ja tyylien kirjo on laaja. Merkittävä konserttien järjestäjä on Vihdin Seurakunta, jonne on aina saatu mitä mainioimmat kanttorit musiikkielämää kehittämään.

Uusillekin tapahtumille olisi vielä tilaa. Länsi-Uudenmaan Musiikkiopiston osakaskuntana Vihti osaltaan rahoittaa myös Lohjan Kaupunginorkesterin toimintaa. Orkesterihan on mitä hienoin ja taitavin mutta todella harvoin nähty Vihdissä. Konserttipaikkojen listassakaan ei Vihtiä ole mainittu lainkaan orkesterin nettisivulla. Tämän lehden palstoilla näkee ajoittain vaatimuksia orkesterin alasajosta. Itse ehdottaisin ennemminkin jalansijan vahvistamista hakemalla uusia yleisöjä. Vaikkapa katetussa Vihdin kesäteatterissa kevyttä klassista kesäillan konsertissa. Saattaisi olla runsaslukuinen kiitollinen yleisö, joka voisi innostua vakituisemmaksikin kuulijakunnaksi.

Tiina Noro
Kirjoittaja on vihtiläinen kunnanvaltuutettu ( kok)

Comments are closed.